Spårträff 24/4


Idag var vi på spårträff med Maria Sundqvist som hjälper oss med spårandet.
Idag la vi det längsta spåret vi har gått, spåret var 150 meter med 2 st 90 graders vinklar. Spåret las i kuperad terräng. Ner för en brant, över stock och sten och sen upp för branten igen. När jag och Maria hade lagt spåret klart gick vi tillbaka till dom andra och grillade korv och pratade. Spåret fick ligga i 1 timma sen var det dax.

Vi gick till spårets start där fick jag sätta ner Jamie och byta koppel till spårutrustningen. Den här gången fick hon sitta kvar och jag fick gå och hämta lite blod från legan som hon fick lukta på och när hon inte var så intresserad så var det dax att gå fram till legan och ge kommandot sök. Hon tog spåret klockrent även denna gång. Hon går spåren som om hon aldrig gjort annat. Det var hennes 4 spår och vi är redan på 150 meter med vinklar och Maria säger att hon är kanon duktig =) När vi kommer fram till slutat och hon får sin klöv blir hon så glad och stolt och det blir även jag.

   
   



2011-04-24 @ 18:14:00 Permalink Viltspår Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jamie spårar 18/4


Idag la jag spåret på en ganska öppen plats med ganska högt gammalt gräs,
det var ganska blåsigt ute och ca 16 grader och strålande sol.

Idag hade hon lite svårigheter med spåret, det blåste en del så hon kom bort från spåret några gånger.
Men kom alltid tillbaka till spåret. Som vanligt blir hon superglad när hon når fram till klöven och får den som belöning och även den här gången tog hon ett ärevarv i skogen med klöven i munnen.

   
   



2011-04-18 @ 18:05:00 Permalink Viltspår Kommentarer (1) Trackbacks ()

Utställning Rocklunda

Idag var vi på Jamies första officiella utställning och den var i Rocklunda, Västerås. Dom var 2 st i Jamies klass och Jamie fick exellent och blev 2:a i klassen utan ck. Domare var Kenneth Edh.

Jamies kritik:
9 månader, feminin helhet, bra proportioner, feminint huvud med mörka ögon, bra hals, kan bli något stramare i ryggen, aningen hög svans, kropp till ålder men kan få mer benstomme, lätt framskjutna skuldror, bra pälskvalité men behöver mer underull, rör sig med bra steg men är fortfarande lite lös i fronten.

Jag är mycket nöjd med att hon fick exellent på första officiella så vi håller tummarna för att det fortsätter så här :)

2011-04-17 @ 16:33:00 Permalink Utställning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jamie spårar 13/4


Jag hittade en skogsdunge med lite blandat underlag. Dungen var inte så tät. Jag la spåret mellan några träd och mellan ett träd och en sten. Det var mulet ute när jag la spåret och ca 7 gradet ute. Spåret fick ligga i 1 timma.

När hon hade fått spårutrustningen på sig gick vi fram till legan och jag sa sök. Hon stod vid legan och luktade en stund, sen tog hon spåret. I början på spåret vek hon av ca 2 meter men kom tillbaka när hon inte kände någon doft därifrån. Sen gick hon spåret klockrent. När hon kom fram till klöven fick hon massor av beröm och så fick hon klöven som belöning. Då skenade hon iväg med den i munnen och kastade upp den i luften och tog den igen.

 



2011-04-13 @ 17:33:00 Permalink Viltspår Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jamies spårdebut 10/4


Idag var det våran spår debut, vi träffade Maria Sundqvist som ska hjälpa oss spåra. Vi började med ett litet 10 meters spår som hon fick gå med vanligt koppel. Vi gjorde iordning allt framför Jamie så hon skulle bli intresserad. Vi la spåret och gick det på en gång.
Jamie börjde med att lukta på sårlegan, sen tog det inte alls lång stund innan hon gick spåret och det gick gallant. När hon fick klöven gick vi och satte fast henne i trädet igen och hon fick ligga och tugga på klöven medans jag fick i uppgift att lägga nästa spår som skulle vara ca 40 meter med en böj. Jag gjorde mitt bästa, svårt att veta hur långt man ska gå så spåret blev nog inte riktigt 40 meter med det gjorde inget. När jag hade lagt det spåret skulle det ligga i ca 1 timma innan vi skulle gå det.

Medans vi väntade följde jag med Maria och kollade när hon gick sitt spår med Callisto. Så häftigt att kolla på när dom jobbar. När dom gått klart sitt spår var det dax för Jamie att gå sitt andra spår.
Den här gången fick vi ta på spår utrustningen. Vi gick fram till sårlegan och jag sa sök. Hon luktade i legan sen tog det fart hon förstod direkt vad hon skulle göra och fick massor med beröm när hon kom fram till klöven och hon fick den som belöning.
Maria sa att hon var jätteduktig så jag litar på henne då jag inte riktigt visste vad jag skulle förvänta mig.

   
   


2011-04-10 @ 10:51:00 Permalink Viltspår Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0